Loading...
 

Υδατοσφαίριση

Το άθλημα που έκανε τον ΑΝΟΓ γνωστό σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο είναι η υδατοσφαίριση. Πρωταθλήτριες Ευρώπης οι γυναίκες, πρωταθλητές Ελλάδας οι άνδρες και πρωταγωνιστής σε όλες τις κατηγορίες ο ΑΝΟΓ παραμένει στις παραδοσιακές δυνάμεις της Ελλάδας.Windsurf

Πώς θα νιώθατε αν μπορούσατε μόνο με τη σανίδα σας να δαμάσετε τα κύματα;

Φανταστείτε να μπορούσατε να ταξιδέψετε πάνω στα κύματα……
Φανταστείτε να μπορούσατε να γίνετε “ένα” με τα στοιχεία της θάλασσας…..

Το Windsurfing είναι ένα συναρπαστικό άθλημα το οποίο συνδυάζει την Ιστιοπλοΐα με το Surfing. Είναι ευκολότερο από ότι μπορεί να νομίζετε και στις μέρες μας είναι πιο γρήγορο και πιο διασκεδαστικό από ποτέ. Είναι μια συναρπαστική εμπειρία η οποία θα σας χαρίσει έναν κόσμο χωρίς όρια και θα σας ταξιδέψει πάνω στα κύματα, χαρίζοντάς σας ανεπανάληπτες στιγμές.Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Μόνο ένα πανί και μία σανίδα θα σας κάνουν να λατρέψετε αυτό το μοναδικό άθλημα.

Δεν παίζει ρόλο η ηλικία σας, η σωματική σας διάπλαση ή το επίπεδό σας (αρχάριοι, ενδιάμεσοι ή προχωρημένοι). Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το Windsurfing την πιο αγαπημένη σας δραστηριότητα. Έμπειροι και επαγγελματίες εκπαιδευτές θα σας προσφέρουν τις απαραίτητες γνώσεις και τις πιο σύγχρονες μεθόδους εκμάθησης.

Στο Windsurf School του ΑΝΟΓ λειτουργούν τέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα :

Α) ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΡΧΑΡΙΟΙ

Στο πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσονται όσοι δεν έχουν καθόλου εμπειρία με το άθλημα. Στο εν λόγω πρόγραμμα διδάσκονται οι βασικές αρχές  του Windsurfing και της Ιστιοπλοΐας βήμα προς βήμα. Στη στεριά με τη χρήση ενός εξομοιωτή και στη θάλασσα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών.  Επίσης διδάσκονται οι τεχνικές μεταφοράς του εξοπλισμού, το αρμάτωμα και το ξαρμάτωμα του πανιού, η ισορροπία και όλοι οι κανόνες ασφαλείας. Γίνεται η πρώτη επαφή με τον εξοπλισμό και τον άνεμο και διδάσκεται η πλαγιοδρομία, τα όρτσα και τα πρίμα.

Β) ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ

Στο δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσονται όσοι έχουν μικρή εμπειρία με το άθλημα. Στο εν λόγω πρόγραμμα γίνεται επεξήγηση των κινήσεων του αθλήματος με τη χρήση ενός εξομοιωτή και δίνονται οδηγίες για τη ρύθμιση της σανίδας και του πανιού, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Διδάσκεται η συναρμολόγηση και η αποσυναρμολόγηση του εξοπλισμού και όλοι οι κανόνες ασφαλείας. Μέσα στη θάλασσα διδάσκονται οι πορείες όρτσα και πρίμα, οι γρήγορες στροφές, το lighwind freestyle, το water start,  το πλανάρισμα με γάντζο και δέστρες και η σωστή στάση του σώματος.

Γ) ΤΡΙΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ

Στο τρίτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσονται όσοι έχουν σημαντική προηγούμενη εμπειρία με το άθλημα και ταξιδεύουν άνετα πλαναρισμένοι με γάντζο και δέστρες, κάνουν water start και μπορούν να ολοκληρώσουν την πλαναριστή πότζα έστω και με δυσκολία. Στο εν λόγω πρόγραμμα γίνεται επεξήγηση των κινήσεων του αθλήματος με τη χρήση ενός εξομοιωτή και δίνονται οδηγίες για τη ρύθμιση της σανίδας και του πανιού με σκοπό τη βέλτιστη απόδοση. Όλα τα είδη πότζας διδάσκονται μέσα στη θάλασσα και γίνεται εξειδίκευση σε σανίδες slalom και freestyle.

Δ) ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΑΙΔΙΚΟ 

Στο εν λόγω πρόγραμμα εντάσσονται παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το άθλημα ή έχουν σχετικά μικρή προηγούμενη εμπειρία. Μοναδική προϋπόθεση, να γνωρίζουν κολύμπι. Στο εν λόγω πρόγραμμα γίνεται επεξήγηση των βασικών αρχών του Windsurfing με τη χρήση ενός εξομοιωτή και διδάσκονται όλοι οι κανόνες ασφαλείας και η τεχνική μεταφοράς του εξοπλισμού. Μέσα στη θάλασσα, με την καθοδήγηση και επίβλεψη των εκπαιδευτών, διδάσκονται οι πλεύσεις με θέση κάθετα στον άνεμο,  οι στροφές και γίνεται χρήση ειδικού εκπαιδευτικού εξοπλισμού κατάλληλου για παιδιά.


Σχολή Windsurf

Το Windsurf School του ΑΝΟΓ λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου της Γλυφάδας, στην παραλία της Γλυφάδας. Ένα σημείο με σταθερό άνεμο να φυσάει  παράλληλα στην ακτή, ιδανικό για όλα τα επίπεδα, αρχάριους, ενδιάμεσους και προχωρημένους.  Ένας όμορφος χώρος με καλή ατμόσφαιρα, ακριβώς πάνω στη θάλασσα, θα σας χαρίσει μια συναρπαστική μέρα στο νερό.

Ο ενθουσιασμός, η γνώση, η εξειδίκευση και η αφοσίωση των εκπαιδευτών της σχολής στο άθλημα,  σε συνδυασμό με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και την  πιο άρτια οργάνωση, σας εγγυώνται την εκμάθηση αυτού του συναρπαστικού σπορ εύκολα και ολοκληρωμένα.

Ραντεβού στο νερό…..

 

Ο ΑΝΟΓ με δυο λόγια

Σήμερα ο ΑΝΟΓ αναπτύσσει δημιουργικές συνεργασίες για την υποστήριξη και την προώθηση του αθλητισμού στις παιδικές και εφηβικές ηλικίες.

Για τον ΑΝΟΓ τα παιδιά είναι οι πολίτες ενός καλύτερου αύριο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του ομίλου μας. Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις ανακοινώσεις του ΑΝΟΓ.

Newsletter

  •  
© 2014 Α.Ν.Ο.Γ. All rights reserved.        Είσοδος Χρηστών     Sitemap     Επικοινωνία
Developed by LogicOne